Menu Close

Tarptautinė mokslinė konferencija „Open Readings 2023“

Tarptautinė mokslinė konferencija „Open Readings 2023“

 

Balandžio 18 – 21 dienomis, Fizinių ir technologinių mokslų centre (FTMC), Gyvybės mokslų centre (GMC), vyko tarptautinė mokslinė konferencija „Open Readings 2023“ , kur savo pranešimus pristatinėjo mokslininkai ir jaunieji tyrėjai iš viso pasaulio.

Balandžio 20 d vyko moksleivių sesija kurios metu kviestiniai lektoriai paprastai, įdomiai ir suprantamai  moksleiviams papasakojo apie savo darbo sritį, kokius mokslinius tyrimus jiems tenka atlikti kasdien ir ką reiškia būti mokslininku.

Po kviestinių svečių pranešimų moksleiviai pristatė savo tyrimus biologijos, chemijos ir fizikos srityse. Dalyviai savo darbus pristatynėjo ir į susidomėjusiųjų klausimus atsakynėjo stendinių pranešimų metu. Kai kuriems dalyviams buvo suteikta galimybė skaityti žodinį pranešimą visai auditorijai. IVd klasės mokinio Nojaus Balčiūno darbas „Infroraudonųjų signalų gaudymas, skaitymas ir klonavimas”, buvo patikrintas ir atrinktas į Open Readings 2023 moksleivių sesiją , pristatyti žodiniu pranešimu, pasitelkiant PowerPoint prezentaciją, visai auditorijai.

Nojaus charizma, pranešimo turinys sužavėjo auditoriją. Pasipylė plojimai, susidomėjusių dalyvių, tame tarpe kviestinių lektorių, klausimai. Neabejingų dalyvių pastebėjimai, diskusijos tęsėsi ir pertraukų, bei stendinių pranešimų metu.

Džiaugiuosi ir dižiuojuosi Nojumi!

Fizikos mokytoja Lilijana Nikolajenko

Skip to content