Menu Close

DofE programos mokiniai dalyvavo 4 dienų žygyje Zakopanijoje – Tatrų kalnuose

Kalnai – tarsi laboratorija, kurioje paaiškėja, kokie žmonės yra iš tikrųjų. Kartais tokia kelionė yra tarsi nužengimas į pragarą, po kurio seka atsinaujinimas. Norisi kažką parsivežti iš čia kaip iš archajiškos, gilesniame sluoksnyje esančios erdvės, kur viskas baisiau ir tikriau. Kalnuose žmogus sustiprina valią, tampa draugiškesnis, drąsesnis ir labai pailsi nuo sumaišties bei savo rūpesčių apačioje. Tai didelis psichologinis apsivalymas, atsinaujinimas, po kurio viskas suvokiama labai jautriai, atvirai. Turistinės kelionės siūlo daugybę įspūdžių, bet jie kažkokie netikri. Kalnuose – daug fizinio krūvio, neskanios košės, mažai įspūdžių. Bet gamta tampa labai arti, o tie keli įspūdžiai – itin stiprūs. Kelionė – kaip galimybė vėl atverti akis…

Rugpjūčio 25-30 dienomis mūsų penktosios gimnazijos DofE programos mokiniai dalyvavo 4 dienų žygyje Zakopanijoje – Tatrų kalnuose. Tai buvo puiki proga įgauti patirties, naujų žinių bei išbandyti save kalnuose.  Mūsų DofE dalyviams nors ir nepavyko užbaigti žygio, bet tai buvo stiprus išbandymas.

Žygio metu kai kurie mokiniai pirmą kartą gyvenime pamatė kalnus. Vaizdai buvo nuostabūs, kaip ir kompanija – visi labai vieningi ir draugiški, turėjo galimybę susipažinti su naujais žmonėmis, išbandyti save kalnuose, įgavo patirties.

Kviečiame visus, kam rūpi asmenybės saviugda, prisijungti prie mūsų  vykdomos DofE programos.

 Susitinkame antradieniais po 7 ir 8 pamokų 117 kabinete.

DofE programos vadovė etikos mokytoja Viktorija Kasperiūnienė

 

Skip to content